İHLÂS SÛRESİNİ OKUMANIN FAZÎLETİ - kainatingunesi.com

İHLÂS SÛRESİNİ OKUMANIN FAZÎLETİ

103 – Ey Oğul! Sûre-i ihlâsı çok oku! Peygamberimiz buyurdu ki,(Kıyâmet gününde, bir çağırıcı çağırır ve der ki, Hak teâlâ hazretlerini zikredenler ve ihlâs sûresini çok okuyanlar gelsinler. Cennetteki makamlarına vâsıl olsunlar.)

Bu sûre-i şerifeyi Besmele ile bin kere okuyan diş ağrısı görmez olur.

Tenbîh: Hz. Ali diyor ki: Peygamberimiz buyurdu ki, (Bir meclisin, yâni bir dersin, bir kitabın, Kur’an-ı kerim okumanın sonunda Sübhâne Rabbike Rabbil izzeti ammâ yasifûn âyetini, sonuna kadar okuyana kıyâmette çok sevap verilir.) Dinde derinleşmemiş birkaç kişinin, tercüme sûretiyle yazdığı kitaba, akılları ile de ilâveler yaparak müslümanları şaşırttıkları ve çok günaha girdikleri görülmektedir. Meselâ, (Sübhâne Rabbike) yerine (Sübhâne Rabbinâ) demek daha iyidir diyorlar. Zîrâ duâ olarak okunduğu için (Bizim Rabbimiz) diyerek cemaati de karıştırmalıdır, diyorlar. Bunlar çok aldanıyor. Çünkü, (Sübhâne Rabbike) âyet-i kerimesi duâ değildir, tesbîhdir. Peygamberimiz bu âyeti okuyunuz diyor, değiştiriniz demiyor. Ebû Bekr-i Sıddîk diyor ki, (Peygamberimizin bir hatâsını bütün ibâdetlerime değişirim.) Mukarreblerin, yâni Allahü teâlânın sevdiği insanların hatâsı, ebrârın, yâni iyi insanların hasenâtından kıymetlidir. Bunlar, hâşâ, âyet-i kerimeyi düzeltmek, daha iyi yapmak mı istiyorlar? Kur’an-ı kerimdeki bir kef harfi, bütün ibâdetlerden daha kıymetlidir. Bunu değiştirmek küfre bile sebep olur.

Bu âyet-i kerimeyi değiştirerek okuyanlara, din âlimlerinin verdikleri cevaplar (Se’âdet-i Ebediyye) kitabında yazılıdır.

104 – Her sabah Haşr sûresinin sonunda olan ve (Hüvellâhüllezî) ile başlayan üç âyeti okumak da büyük sevap kazandırır ve eğer akşama kadar ölürse, şehit derecesi ile ölür.

105 – Amme sûresini güneş doğarken okuyan kimse, bütün âfetlerden emîn olur.

[Hakîkî islâm âlimi, büyük velî, Abdüllah-i Dehlevî, doksanıncı mektûbunun sonunda buyuruyor ki, (Peygamberimizin bildirdiği âyet-i kerimeleri ve duâları, belli vakitlerinde okumalıdır. Bunlar ve nâfile namazlar, ihlâs ile, huzur-ı kalb ile okunmazsa, sahih olmazlar, faydaları olmaz. Bunun için, bizler, farzlardan ve müekked sünnetlerden başka hiçbirşey okumayıp, nâfile ibâdet yapmayıp, önce her an Allahımızı zikrederek ve haramlardan ictinâb ederek, kalblerimizi ve ahlâkımızı temizlemeye çalışmalıyız!) Yetmişbirinci mektûbda diyor ki, (Zamanımızda, her yeri küfür, fısk ve bid’at kapladı. Bu zamanda, Allahü teâlânın, her an hazır ve nâzır olduğunu kalbe yerleştirmek çok güçleşti. Fakat, kalb hastalığından kurtulmaya yine çalışmak lâzımdır. Bir kuş, semaya çıkmak için uçarda, semaya kavuşamazsa da, diğerlerinden yüksek olur ve kedilerin şerrinden âzâd olur.) Onikinci sayfaya bakınız! Abdüllah-i Dehlevî, Hâlid-i Bağdâdînin mürşididir. 1240 [m. 1824] de Delhide vefât etti.]